Bedrijf overnemen –
strategische bedrijfsovername

“Bedrijfsovernames zijn risicovol en brengen ons bedrijf zelden het gewenste resultaat”!

Maar dat kan beter:

Essentieel is het juiste team om de groei- en synergiedoelstellingen ook daadwerkelijk te realiseren. Zowel pre-merger als zeker ook post-merger. Want na de handtekeningen begint de werkelijke uitdaging.

Je zoekt professionals die weten wat de hefboomregel concreet betekent bij deze specifieke transactie. En juristen die standaard een ‘break-up fee’ in hun contracten hebben opgenomen. En niet te vergeten: hoe zijn de commerciële contracten opgesteld? Moet je elk jaar de condities voor het nieuwe jaar uitonderhandelen? Of zijn er 3-jaar contracten met de A-klanten. En wat te denken van juridische aspecten bij een grensoverschrijdende bedrijfsovername?

Zo begeleidt CMP ondernemers en private equity partijen/venture capitalists (PE/VC) als crossborder buy-side M&A advisor in het pre-merger traject. De doelstellingen zijn dikwijls divers: waardecreatie, schaalvergroting, continuïteit en/of risicomanagement door marktverbreding. Aan de hand van het zoekprofiel worden bedrijven zorgvuldig geanalyseerd, geselecteerd en benaderd. Met als resultaat een shortlist van Duitse en/of Nederlandse bedrijven die open staan voor een strategische samenwerking.

Veel vragen – één antwoord: kies CMP bij een strategische bedrijfsovername – nationaal of grensoverschrijdend in Duitsland!

Meer weten over strategische bedrijfsovernames in de praktijk?

Ga naar naar cases voor informatie over grensoverschrijdende overnames (cross border M&A).

CMP werkt overigens ook op interimbasis aan M&A-projecten. Rechtstreeks of via gespecialiseerde M&A-adviesbureau’s, investeerders, private equity, corporate finance en accountancy.

Contact info

CMP-Centrum voor Marketing Projecten BV
Inslagstraat 19
NL-7161 ZE NEEDE

E. info@cmpbv.nl
I. www.cmpbv.nl
M. +31 653240553

Go to Top